Menu

 

 

 

 

 

 

Waarom KLM Health Services

 

 

Apothekersassistent (28-32 uur), Schiphol Centrum

Ben jij in staat om uitstekend je klanten te helpen van over de hele wereld? Heb je ervaring met de logistieke processen van de apotheek en het klaarmaken van bestellingen? Ga je hierbij nauwkeurig te werk? Wellicht is dan een functie van apothekersassistent in onze apotheek op de bruisende luchthaven Schiphol iets voor jou!
 

Jouw functie

Als apothekersassistent is het je belangrijkste taak dat onze apotheek op rolletjes loopt! We verwachten dat je klantgericht bent en goed zelfstandig te werk kan gaan. Je komt in dagdienst in een klein team te werken met 2 collega apothekersassistentes.

Onze apotheek is gevestigd midden op Schiphol: bij Airport Medical Services. Hier komen dag en nacht passagiers, bezoekers van Schiphol Plaza en werknemers naartoe die medische dienstverlening nodig hebben. Onze dienstverlening bestaat uit het leveren van medische zorg (eerste hulp, apotheek en ambulancezorg) en reisadvisering. Dit wordt geboden door een betrokken team van verpleegkundigen, artsen, apothekersassistentes, ambulancepersoneel en stafmedewerkers. Aangezien onze apotheek gevestigd is op Schiphol, heb je te maken met internationale klanten. Het is dan ook belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst en het je energie geeft om in zo’n dynamische, multiculturele omgeving te werken.

Het grootste deel van je werkzaamheden bestaat uit het verwerken van bestellingen voor interne en externe klanten. Zo levert en beheert onze apotheek de medische kits aan boord van verschillende vliegtuigen. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor Eerste Hulp verpleegkundigen en artsen met betrekking tot medicatie. Het werk vereist affiniteit en/of ervaring met logistieke processen. Ook het beheren van de voorraad en een stuk administratieve afhandeling worden hierbij gevraagd. We werken hiervoor met het Apotheek Informatie Systeem CGM Apotheek. In onze dienstverlening staat het leveren van resultaat en het bieden van klantgericht oplossingen en kwaliteit centraal.

We vinden het belangrijk dat je ontwikkelingen binnen je vakgebied proactief volgt en graag een bijdrage levert in werkgroepen. We zijn dan ook op zoek naar een leergierige collega, die het leuk vindt om zichzelf te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te leren! Hierbij hoort ook het bijdragen aan de ontwikkeling, opstelling en bijstelling van protocollen en het kwaliteitsjaarverslag.

Je werktijden zijn van 08.30 – 17.00 uur, volgens een rooster van maandag t/m zaterdag.

We hebben een informatief Filmpje gemaakt waarin alles nog een keer wordt uitgelegd en je een kleine indruk krijgt van de apotheek

Fit for the job

·         Je hebt minimaal een mbo-opleiding tot apothekersassistente afgerond en bij voorkeur minimaal 3 jaar recente werkervaring;

·         Als ware teamspeler kunnen collega’s echt op jou bouwen;

·         Ook in zelfstandig werk kom je goed uit de voeten. Hierbij toon je initiatief en neem je jouw verantwoordelijkheid;

·         Je bent in staat om flexibel om te gaan met (stressvolle) piekdruktes;

·         Met jouw leergierige werkhouding, denk je graag mee over verbeteringen;

·         Je kunt goed prioriteiten stellen, gaat nauwkeurig te werk en bent klantgericht;

·         Je hebt kennis van geautomatiseerde systemen, zoals CGM Apotheek. Kennis van Microsoft Office is vereist;

·         De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed in woord en geschrift;

·         Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B.

Een gezond en aantrekkelijk perspectief

Bij Airport Medical Services vind je vakinhoudelijk sterke en enthousiaste collega’s in een uitdagende, dynamische omgeving. We zoeken per 1 oktober/november 2021 een apothekersassistent(e) voor 28-32 uur per week. Wij zijn 24/7 geopend, waarvan de apotheek overdag doordeweeks bezet is door apothekersassistentes.

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring, start vanaf € 2.788,- en loopt tot € 3.715,-. Wij zijn een gezondheidsorganisatie en dat zie je terug in onze goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je o.a. 5% eindejaarsuitkering en een jaarlijks vitaliteitsbudget.

We vinden het belangrijk dat jij jezelf kan blijven ontwikkelen. Daarom investeren we in relevante trainingen binnen jouw vakgebied. Bij Airport Medical Services merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest!

Standaard krijg je bij ons een 1 jaar contract, waarna de intentie is om deze te verlengen voor onbepaalde tijd. De sollicitatieprocedure zal bestaan uit 2 gespreksrondes, waarbij je ook zeker een rondleiding zal krijgen door onze apotheek. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden in week 32 en 33.

Ben jij onze nieuwe collega?

Word je enthousiast van deze vacature en zie jij jezelf als apothekersassistent(e) op Schiphol aan de slag gaan? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar recruitment.health@klm.com of klik op onderstaande knop. Je kunt je sollicitatie richten aan Marjolein Odekerken, recruiter. Meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze apothekersassistentes Suzanne Kortekaas en Daphne Hoogendoorn op tel nr 020-6481450 (bereikbaar tijdens kantooruren).

Wij kijken ernaar uit om kennis met je te maken!