Menu

Arts International Medical Advice (32-40 uur) Schiphol-Oost

Ben jij onze specialist op het gebied van internationale medische adviezen? Vind je het leuk om je verder te ontwikkelen in deze materie en houd je ervan om je hierin vast te bijten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je leert de wereld binnen en buiten onze organisatie en eigen land kennen en je grenzen te verleggen als Arts International Medical Advice bij KLM Health Services. Een veelzijdige functie binnen een professioneel team van artsen en assistenten waar je integrale dienstverlening aan internationaal opererende bedrijven en hun werknemers zoals expatriates en zakenreizigers biedt; van piloot en stewardess tot expats en zakelijke reizigers. Op afstand en op locatie. Zo kom je nog eens ergens!

Over KLM Health Services 

KLM Health Services, Airport Medical Services en Executive Health Management helpen met gezond leven, werken en reizen. Van eerste hulp en medische ondersteuning tot vaccinaties, health check-ups en lifestyle programma’s. Dit doen we met een team van artsen, verpleegkundigen, assistenten en coaches. Al meer dan 25 jaar voor KLM en voor andere internationale organisaties zoals de overheid, multinationals en offshore. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Of het nu gaat over werken of vakantie.

Over de afdeling International Medical Advice

Het expertisecentrum International Medical Advice (IMA) biedt een integrale dienstverlening aan internationaal opererende bedrijven en hun werknemers (expatriates, zakenreizigers). De focus ligt op preventie, gezondheidszorg en gezondheidsbescherming. Het aanbod omvat onder andere keurings- en vaccinatie-advies, overige preventieve advisering en beleidsadvisering van bedrijven op corporate niveau over grootschalige infectieziekteproblemen zoals pandemieën. De werkzaamheden van het expertisecentrum IMA liggen daarmee op het snijpunt van bedrijfsgezondheidszorg en travel medicine.

Jouw functie

Samen met een veelzijdig en deskundig team van professionals adviseer je medewerkers in het buitenland, met name expats en frequente zakelijke reizigers, over medische situaties en monitort uitbraken van infectieziekten en andere relevante gezondheidsrisico’s. Samen met je collega’s onderhoud je een netwerk van artsen in het buitenland en bouwt dit verder uit waar nodig. Je schakelt hen zo nodig in bij medische vraagstukken. Hiervoor ga je geregeld naar wereldwijde bestemmingen toe en bezoekt dan o.a. lokale klinieken en zorgprofessionals en voert medisch-hygiënische audits van hotels en ziekenhuizen uit.

Je bent een vraagbaak voor internationaal opererende bedrijven en zet beleidsvraagstukken op medisch vlak om in praktisch toepasbare protocollen en adviezen aan hun medewerkers, zodat zij gezond en veilig hun werk kunnen blijven uitvoeren. Met collega’s van andere afdelingen werk je samen met als uiteindelijk doel om hét expertisecentrum te worden als het gaat om gezondheidsadvies voor internationaal werkende mensen.

Je verricht regelmatig medische keuringen voor expats en frequente zakelijke reizigers. Aan de hand van de verkregen medische informatie maak je een gezondheidsanalyse en geef je de medewerker inzicht en advies om mogelijke gezondheidsrisico’s te beperken en adviseert werkgever over de inhoud van de keuring om uitval te voorkomen en gezondheid van zijn medewerkers te bevorderen.

Samen met je collega’s zorg je voor de medische begeleiding van verpleegkundigen in onze Travel Clinics, inclusief de telefonische achterwacht in combinatie met de 24-uurs (telefonische) medische back-up voor (zaken)reizigers en expatriates in het buitenland. Bij alle werkzaamheden houd je de belangen van bedrijf en medewerkers nauwlettend in het oog.

Fit for the job

·         Je bent arts + specialisme, bij voorkeur arts Maatschappij en Gezondheid met profiel infectieziekten bestrijding en/of hebt ruime ervaring in (International) public health en infectieziekten;

·         Je bent LCR geregistreerd of bent bereid deze registratie te behalen;

·         Je kunt informatie uit verschillende bronnen goed op waarde schatten en deze samenvoegen tot duidelijke beleidsadviezen en begrijpelijke richtlijnen;

·         Je bent besluitvaardig en durft beslissingen te nemen op basis van je professionele kennis en verantwoordelijkheid, ook als er (nog) geen duidelijke landelijke of internationale richtlijnen zijn;

·         Je houdt van werken in een klein team en stimuleert samenwerking om een effectieve bijdrage te leveren aan een gemeenschappelijk doel;

·         Je hebt jezelf bewezen als een resultaatgerichte en proactieve adviseur met een diplomatieke houding;

·         Je hebt een service- en klantgerichte instelling en gevoel voor commercie Je bent bereid bereikbaarheidsdiensten in de avond- weekend en nacht te doen.

Een gezond en aantrekkelijk perspectief

Bij KLM Health Services vind je vakinhoudelijk sterke en enthousiaste collega’s in een uitdagende omgeving. Aanvankelijk wordt de functie aangeboden voor 32-40 uur per week, startend met een jaarcontract.

Je salaris ligt tussen de € 6.032,- en € 9.212,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek en is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Uiteraard krijg je hiernaast een onregelmatigheidstoeslag uitbetaald voor het werken in de avond- en nachturen, en op weekend- en feestdagen en kennen we consignatievergoedingen.

Wij zijn een gezondheidsorganisatie en dat zie je terug in onze goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je 5% eindejaarsuitkering, winstdeling, een behoorlijk aantal ADV/vakantiedagen, een jaarlijks vitaliteitsbudget, een Fitbit en een gunstige regeling voor KLM-tickets na een jaar dienstverband.

Fit to explore your world. 

Daarnaast belonen wij niet alleen in geld, want we vinden het belangrijk dat jij jezelf kan blijven ontwikkelen. Daarom investeren we in relevante trainingen binnen jouw vakgebied. Bij KLM Health Services merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling: we leren met en van elkaar. Zo leer je tenslotte het meest!

Ben jij onze nieuwe collega?

Word jij enthousiast van deze vacature en zie jij jezelf als Arts International Medical Advice bij ons aan de slag gaan? Herken jij jezelf in het profiel? Upload dan je motivatie en?cv?op onze sollicitatieportal. In geval van Indeed: Solliciteer dan via de “Solliciteren” knop op onze eigen vacaturepagina: https://werkenbij.klmhealthservices.com.  

Wij kijken uit naar je reactie en vertellen je graag meer over het werken als arts International Medical Advice bij KLM Health Services. Wil je graag even (online) sparren met een toekomstige collega of een keer meelopen? Of heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Monique de Jong, Manager IHTS, op +316 39875858 of mail naar mdejong.health@klm.com. Voor overige vragen kan je contact opnemen met onze recruitment afdeling via recruitment.health@klm.com.

NB: een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.