Menu

 

 

 

 

 

 

Waarom KLM Health Services

 

 

Hoofd Vliegmedische Zaken

KLM, wie kent de blauwe vliegtuigen niet die de hele wereld over gaan en de trots van Nederland vertegenwoordigen. De piloten worden met regelmaat opnieuw gekeurd om te kunnen voldoen aan de strenge eisen op het gebied van hun gezondheid. Wij, KLM Health Services, zijn specialist op het gebied van vliegmedische keuringen, er worden door ons per jaar enkele duizenden keuringen verricht.

We zijn op zoek naar een Hoofd Vliegmedische keuringen om ervoor te zorgen dat al deze verschillende keuringen, waar je eindverantwoordelijke voor zal zijn, goed verlopen:

klasse 1: vliegen met commerciële doeleinden, zoals in de burgerluchtvaart

klasse 2: recreatief vliegen, LAPL (zweefvliegen, ballonvaren en ultra-light)

klasse 3: bestemd voor luchtverkeersleiders

Jouw functie

 • Je stuurt onze Aero-medical Examiners (AME) functioneel aan in samenwerking met de manager van het Gezondheidsplein. Je ondersteunt bij de uitvoering of het beoordelen van keuringen en keuringsresultaten, zorgt voor het opleidings- en vakbekwaamheidsniveau van de AME’s en houdt de BIG-registraties, autorisaties en certificaten bij.
 • Je voert zelf vliegmedische keuringen uit.
 • Je coördineert de beoordeling en verwerking van onderzoeksresultaten, de ondertekening van verslagen, certificaten en eerste afgifte van medische verklaringen klasse 1 en klasse 3.
 • Je accordeert adviesrapportages klasse 3.
 • Je houdt de ontwikkelingen op het gebied van luchtvaartwetgeving en vliegmedische kennis continu bij. En je deelt je kennis waar nodig met de organisatie.
 • Je zorgt voor up to date keuringsprotocollen en instructies voor vliegmedische keuringen.
 • Je neemt namens KLM Health Services deel aan het brancheoverleg van ILT en onderhoudt de contacten met ILT.
 • Je meldt (mogelijke) gevaren van de vliegveiligheid.

Fit for the job

 • Je bent BIG geregistreerd AME arts. Minimaal 5 jaar bevoegd AME klasse 1, met minimale ervaring van 200 keuringen klasse 1, en geautoriseerd voor keuringen klasse 3.
 • Je voldoet aan de voorwaarden voor herregistratie/hercertificatie klasse 1, 2, 3 (voldoende bijscholing en keuringen uitvoeren).
 • Je bent goed in overzicht houden, bent service- en klantgericht, stressbestendig, commercieel en communicatief sterk en hebt een flexibele instelling. Bovenal ben je een echte teamplayer.

Een gezond en aantrekkelijk perspectief

KLM Health Services helpt met gezond leven, werken en reizen. Van eerste hulp en medische ondersteuning tot vaccinaties, health check-ups en lifestyle programma’s. Dit doen we met een team van artsen, verpleegkundigen, assistenten en coaches al meer dan 25 jaar voor KLM en voor andere internationale organisaties zoals de overheid, multinationals en offshore. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Of het nu gaat over werken of vakantie.

Bij ons werk je aan je eigen gezondheid en die van onze klanten. Gewoon omdat je werkleven zoveel leuker en makkelijker wordt als je lekker in je vel zit, en dat voelen onze klanten. Wij zijn een gezondheidsorganisatie en dat zie je terug in onze goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je 5% individueel budget, een jaarlijks vitaliteitsbudget, Fitbit en een gunstige regeling voor KLM-tickets. Fit to explore your world.

Ben jij ons Hoofd Vliegmedische Keuringen?

Wij kijken uit naar je reactie en vertellen je graag meer over het werken als Hoofd Vliegmedische Keuringen. Voor meer informatie neem je contact op met KLM Health Services, afdeling recruitment via de mail naar recruitment.health@klm.com.

Solliciteer met je CV en motivatie via onderstaande knop.