Menu

 

 

 

 

 

 

Waarom KLM Health Services

 

 

Sales & Marketingmanager (32-40 uur)

De functie

 

In deze nieuwe functie ontwikkel je sales- en marketingactiviteiten en draag je zorg over de juiste uitvoering hiervan mede in nauwe samenwerking met de verschillende businessunits. Je coacht het commercieel team en geeft (ook in onzekere en complexe situaties) aan hen inhoudelijk richting en stelt bij waar nodig. Tevens heb je een visie op de ontwikkeling van dit team wat je door vertaalt in competenties en trainingsbehoefte. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de juiste resourcing van projecten.

Je volgt in- en externe ontwikkelingen op het vakgebied. Op basis van inventarisatie van bevindingen formuleer je het sales- en marketingbeleid, de doelstellingen en –uitgangspunten. Tevens vorm je een visie ter realisatie van de bedrijfsdoelstellingen, zodanig dat onze producten, merken en diensten optimaal in de markt worden gezet. In deze functie ben je gericht op continu verbeteren: bijhouden van ontwikkelingen op het vakgebied en trends signaleren uit de markt. Je brengt deze kennis in bij diverse overleggen. Het spreekt voor zich dat je werkt volgens de kwaliteitssystemen en bedrijfsvoorschriften.

Marketing

Op het gebied van marketing volg je de ontwikkelingen in de markt. Je bent op zoek naar (nieuwe) manieren om aan de behoeften van de klant te voldoen en dit om te zetten in een effectief marketing- en communicatieplan. Je adviseert over productontwikkeling, -innovatie en verbetering op basis van marktbehoefte en marktontwikkelingen. Je verzamelt en analyseert (statistische) marktinformatie ten behoeve van marktbeleidsvorming. De concurrentiepositie (op korte en lange termijn) houd je voortdurend in de gaten. Je stelt scenario’s en business cases op. Je geeft je bevindingen weer aan het management ter ondersteuning van marktbeslissingen en marketing- en communicatieactiviteiten. Je rationaliseert het productportfolio vanuit de markt. Je initieert marktonderzoek naar klantbehoefte en –tevredenheid waarbij je uiteindelijk aanbevelingen doet aan het management.

Sales

Tijdens commerciële activiteiten vertegenwoordig je KLM Health Services. Je zorgt voor optimalisatie, omvang en kwaliteit van je (relatie) netwerk. Kwaliteit en duurzaamheid van de relaties is hierbij gewenst. En natuurlijk ben je steeds alert op acquisitiekansen en bent verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe klanten.

Je zoekt naar kansen, waar onder aanbestedingen, in het marktsegment en bepaalt de benaderingswijze. Je bezoekt potentiele klanten en gaat bij hen de behoefte/vraag, wensen en eisen na. Je start de bijbehorende pre-sales activiteiten op. Je onderhandelt, binnen marges, over het aanbod en sluit de transactie/overeenkomst af. Je focus ligt op businessontwikkeling bij key accounts en het realiseren van klantwaarde.

Ben jij fit for the job?

Wie ben jij

*         Je hebt een afgeronde opleiding op HBO+/WO niveau (bedrijfseconomie/marketing).

*         Minimaal 10 jaar ervaring in een commerciële omgeving en je hebt aantoonbaar succes geboekt op het snijvlak van sales/marketing.

*         Je hebt financieel inzicht in prijsopbouw en rendementsdoelstellingen.

*         Daarnaast heb je brede ervaring in de bedrijfsgezondheidszorg.

Bijbehorende competenties: bouwen aan een netwerk en onderhouden van relaties, expertise/vakkennis, marktgerichtheid, overtuigingskracht en beïnvloeding, strategisch en conceptueel denken.

Waarom KLM Health Services

Bij KLM Health Services vind je leuke, enthousiaste, vakinhoudelijk sterke collega’s in een dynamische omgeving. Wij hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij vinden het belangrijk dat jij je fit en happy voelt in ons bedrijf. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring.

 

Herken je jezelf in het profiel? Stuur je motivatie en CV naar: recruitment.health@klm.com t.a.v. Lizanne de Ruwe (HR Manager) of voor meer informatie neem je contact op via 06-10948851.Klik op onderstaande knop om te solliciteren. Wij kijken uit naar je reactie!